lunes, enero 29, 2007

L'extinció de les humanitats.

Companys, companyes, camarades de carrera! Ja és hora d'agafar les nostres pancartes i plantar cara al govern, si no la cosa realment pinta malament! Les humanitats ja no atreuen, les filologies pertanyen al passat, i estan a punt de quedar-se enterrades si s'aprova lo que tenen pensat els "entrajats" del Govern autonòmic. A la Universitat de Lleida ja no s'arriba al mínim de 15 alumnes que ha fixat la Generalitat, per tal de mantenir oberta una carrera, i les lletres a Lleida amenacen amb ser una cosa del passat. Ja ni podem regalar les carreres en una tòmbola! És qüestió de fer-les més atractives? No ho crec, aquestes coses passen, ja que, com afirmava el personatge apògrif, Juan de Mairena, del Machado: "les actituds d'una societat es regeixen per allò que està en boga", i simplement les lletres no estan ja en boga. No podem pretendre fer campanyes de sensibilització i de defensa, perquè la moda seguirà regint, encara que els quatre gats que encara sentim una inclinació per les lletres en aquesta província, sortim al carrer amb cara de guerra, vestits amb les pancartes que manifestin les nostres inquietuds... Però, algo s'hauria de fer, almenys per deixar testimoni que ens importava un pepino el nostre futur immediat!

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Poetissa, potser el problema és que en aquesta societat ja no interessa Machado. La gran massa reclama programes de famosets de medio pelo passant pel polígraf. I en comptes del Juan de Mairena volen Carmen de Mairena. Quin sapastre!

Lulú dijo...

No crec que duri per sempre, la veritat, ja que, vulguis o no, aquestes coses sempre acaben per renàixer: la vida és cíclica, i aquesta és una de les recurrències inevitables. La veritable senyal de què aquests coneixements no s'han mort, s'observa en el simple fet de què encara existim uns quants que sabem distingir entre el Juan de Mairena -- tot i ser un personatge apòcrif, un de molts del Machado --i la Carmen de Mairena.
Ahir vaig passar pel Campus, i vaig veure la vostra nova ubicació, em sembla que passareu molta calor a l'estiu!

Jusephus dijo...

Hei, no sé si has rebut el mail, però igualment t'ho dic aquí perquè tampoc em sé massa l'horari. Es veu que enlloc d'una hora tinc mitja hora lliure el divendres, de dos quarts d'onze a onze, si vols i pots quedar hauria de ser per allà Colom!

Apa, que vagi molt bé i resistència amb les lletres!

Jusephus dijo...

Sí, m'estic mudant hehehh